Wednesday, August 25, 2010

Cucoq oH Cucoq



I made vege fritters for iftar one evening. During the meal, ayah asked, "Ada apa dalam ni?". I answered, "Macam biasa, sayur-sayuran dan minced chicken", short. Then ayah start to tell a story,
(Please be cautious: The writing in red is to be read using northern dialect aka bahasa Kedah)

"Baru-baru ni kecoh jugak kat satu pasar Ramadhan tu ...".

We listen, and ayah continued,

"Pasai cucoq udang la".

We listen, and ayah continued,

"Ada sorang mamat ni, dia beli cucog udang, bila balik, dia makan tengok tepung saja yang ada. Udang tak dak pun. Esok tu dia pi marah kat tukang juai tu. Dia kata tukang juai tu menipu, juai cucog tepung"

We listen, and ayah continued,

"Yang best tu, tukang juai tu balaih balik. Dia kata orang yang beli tu ngada-ngada. Selama ni makan cucoq badak tak dak badak, tak bising pun" ...

Then, we stopped him .... kuang kuang kuang ... KAMI DAH TERKENA. It was just a joke during iftar. Atikah responded solemnly, "Anak tok wan Mi .....".

Readers, did you get the joke?

Note: Tok Wan Mi is my father in law and loves to tell jokes/ riddles with his grandchildren.



This my version of vege fritters. For the recipe, please visit Koleksi Resepiku.





No comments:

Post a Comment